Lite andra bilder som tagits



















Bilder från midsommar















Bilder på nyinköpta saker

Nytt överkast + nya kuddar



Ny ljuslykta



Ny spegel



Ny matta



Onsdag...

Midsommar var bra... Åt en massa god mat med en massa trevliga människor och det är väl det som räknas.

Körde även lite bil ;) Jag, Alecx och min syster åkte till Kosta Outlet och kikade lite. Hittade dock inget, men en trevlig liten färd :) Måste ju börja köra lite nu så att jag kommer igång med det för man måste köra bil på jobbet. Går ju att byta vissa insatser med andra, men det blir så krångligt, så det underlättar att kunna köra bil ;)

Jobbade första dagen själv i måndags och det gick bra. Igår var jag ledig och idag jobbar jag kväll. I morgon jobbar jag dag och sen är jag ledig tills på måndag.

Har inte så mycket mer att skiva så jag tänka lägga ut lite bilder i stället...

Torsdag...

Har ju börjat jobba nu och har med det inte tid att sitta vid datorn...

Jobbet går i alla fall bra. Har jobbat dag tisdag och onsdag och idag jobbar jag kväll. Börjar vid halv 4 och slutar vid 9. Denna veckan går jag bara bredvid eftersom att jag inte träffat alla dom brukare som jag kommer att jobba med i sommar. Börjar gå själv på måndag, så denna dag är sista dagen som jag går bredvid.

I morgon är det midsommarafton. Blir Fröseke i år igen. Vi blir rätt många i år, så det ska bli trevligt. Engla får även en lekkamrat detta år i form av min kusin som är lika gammal som Engla. Född någon månad innan henne bara, men det blir kul för henne att ha någon att leka med. Hoppas bara att vädret blir lite bättre än idag....

Nehe nu har jag lite att fixa med innan jag ska börja jobba... Ha en trevlig midsommar!!!!!

Lördag

I torsdags var det lite kalas för Engla. Hon fick superfina kläder från både Annelie och Mikaela och Liam. Tack så mycket!!!!

Igår var vi och klippte Engla. Hennes hår växer som ogräs, men nu blev det bra igen ;) Sen på kvällen kom syster upp en sväng. Hon har inte träffat Engla på hur länge som helst, så Engla blev väldigt glad att äntligen få träffa "Male". Hon hade även med sig 2 presenter till Engla... Blev en hit dom med ;)

Mamma, pappa och min minsta syster var också med, så vi åkte och handlade medans Malin passade Engla en stund...

Idag var vi en vända på stan. Var musikkår och drillflickor där som Engla tyckte om.

Annars har vi inte gjort så mycket... Har fått förfrågningar om lite fler kort på min blogg. Är inga problem om man kommer ihåg att ta några, men jag ska bättra mig ;)

Nehe nu blir det mat!!!!!!

Onsdag...

Nu är jag äntligen färdig med skolarbetet. Bara uppföljning kvar som sker på måndag, så jag har lite att läsa tills dess eftersom att det är uppföljning på 2 kurser då. Om jag hade jobbat i det här tempot hela tiden hade jag varit färdig med mina 4 kurser på 1 månad, men hur kul hade det varit haha!!!!

I natt blev Engla sjuk igen. Eller sjuk och sjuk hon blev förkyld. Har varit mycket sjukdom här nu. Det började med att hon blev förkyld... Efter 1 vecka eller nått fick hon hög feber. Sen gick det väl typ en vecka så fick hon feber igen och nu fick hon vara frisk 1 dag sen blev hon förkyld. Nu får det räcka tycker jag!

Idag är sista dagen för Engla på dagis innan jag börjar jobba. Det vill säga på tisdag... Blir rätt långa dagar för henne då, fast inte så många dagar i veckan i och med att jag jobbar lite kvällar och så.

I morgon blir det lite kalas för Engla. Är Annelie, Mikaela och Liam som kommer. Ska bli kul med lite sällskap och göra något annat än en massa skolarbete om dagarna. Känns skönt att slippa det där nu på ett tag.

Nehe det var detför denna gång...

Tisdag...

Idag är Engla på dagis. Hon hade 36,5 idag på morgonen... Alltså ingen feber :) Hon har ju lite annan tid nu 9-14 så det är inte så stor skillnad, men den timmen gör mycket i mitt skolarbete. Har i alla fall hunnit med 2 kapitel idag med nöd och näppe, men nu har jag bara 2 kvar. Är tänkt att jag ska hinna med dom i morgon.

Fick in mina skattepengar idag. Var ju ett tag sen jag deklarerade, så jag hade glömt bort hur mycket jag skulle få. Blev ungefär 1300 mer än vad jag trodde och mer än det säger jag inte ;) Får ju inga pengar nu i Juni, så jag har trott att jag skulle behöva låna mängder med pengar för att kunna betala mina räknar, men har nu klurat lite på hur jag ska göra och kommit fram till en vettig lösning så att jag klarar mig.

Hinner inte skriva så mycket mer idag, för nu måste jag gå och hämta Engla. Idag är det precis 1 vecka tills jag börjar mitt sommarjobb. Nervös??? Nej inte än. Har mycket att tänka på som måste göras innan jag börjar jobbet, så nervositeten inför det får vänta ;)

Hej svejs!!!!

Måndag...

Engla sov ju hos farmor lördag till söndag för att jag skulle hinna med skolan. Hann göra 3 kapitel nu i helgen, så nu har jag bara 4 kvar. Tänkte att det hinner jag på 3 dagar om inget oväntat häner. Var precis vad det gjorde också. När Engla och jag kom hem igr tog jag febern på henne eftersom att hon var varm. Hon hade 38.5...

För att ha feber var hon väldigt pigg och inget märktes på henne, så vi cyklade hem till Annelie en sväng. Där var en liten granntjej vid namn Maja som Engla lekte med... Dom hade jättekul ihop.

Nu blev ju mitt skolarbete drabbat, men idag hade hon 37,6 och hon har inte känts varm, så jag tror inte att den har stigit och hon är pigg, så jag hoppas att hon kan gå i morgon. Måste verkligen bli klar med skolan nu...

Nehe nu måste jag sluta för det är några här som håller på att kolla ventilationen. Var inte så städat på dom ställena ;)

Sverige-Danmark 0-1

Ja vad säger man... Sista 20-30 minuterna var helt okej, men den resterande tiden då? Vad gör man då??? Jo, man missar chanser man får eller så tar man inte dom chanser man får. Var är Zlatan egentligen? Han vann skytteligan i italienska serie A, men gör inte ett enda mål. Är han överskattad eller är det så att dom andra spelarna i Sverige är så pass dåliga att han inte får dom chanser han brukar få. Ja, inte vet jag.

Och pappa jag vet vad du tänker "här sitter hon och agerar expert som inte var med i matcherna utan sprang längs linjen i stället och tittade på och lät dom andra göra jobbet".

Ja, säger jag då. Det kan väl hända att jag gjorde, men jag är inte lite utan fruktansvärt bollrädd... Även fast jag är bollrädd, så kan jag se med mina ögon att det blir inga mål gjorda.

Nehe bara att glömma förnedringen och gå vidare. Sängen väntar. Hörs i morgon!

Ensamt, långtråkigt och fotboll...

Idag har jag ju pluggat och sen skulle jag titta förbi svärmor en sväng innan jag skulle vidare och köpa mat. Hon var inte så pigg idag, så det blev inget med det. Cyklade bara och köpte mat som jag åt hemma i min ensamhet.

Efter det satt jag och väntade på att klockan skulle gå, för jag skulle ha varit hos Mikaela ikväll. Det blev tyvärr så att hennes lille pojk blev sjuk, så därför var det längre inte aktuellt. Väldigt trist, men man vet ju att det är sånt som händer. Dom blir ju rätt ofta sjuka dom där små.

Därför sitter jag nu själv och har så fruktansvärt långtråkigt. Kunde ha cyklade ner till Annelie ikväll, men jag är väl förmodligen för lat, för jag orkade inte.

Nu är det paus i fotbollen, så därför fördriver jag tiden här. Går ju rätt dåligt för Sverige. Inget som jag kanske direkt förvånas över även om man hoppas på att dom ska vinna. Dom eller Kim om jag ska vara tydlig missade en straff... Och sen pga en miss från Sveriges sida fick Danmark ett jäkla skitmål. Sverige ligger nu under, men med en halvlek kvar hoppas jag att dom ska komma ifatt.

Nehe på med den blå-gula tröjan igen, hålla tummarna och HEJA!!!!!!!


Lördag...

Dagen igår gick rätt så fort i alla fall. Engla och jag var ju på stan en sväng. När vi skulle gå hem ösregnade det. Var skit blöt när jag kom hem.. Engla hade i alla fall skydd på sig. Sov hela natten gjorde hon också, så jag har sovit bra i natt.

Idag vaknade vi strax innan 7. Vi åt lite frukost och sen packade jag hennes väska. Vid halv 9 gick vi upp till farmor. Mötte någon konstig typ på vägen med en öl och blödande sår över näsan som undrade vart doktor någon gata låg. Var typ vid svarte göl, så doktor sandbergs gata ligger ju inte så långt därifrån. Han sa att han gått fel flera gånger, men jag pekade snällt åt rätt håll, så jag hoppas att han kom rätt ;)

Har nu gjort 2 kapitel till nu. Har alltså gjort 15 kapitel på 1 vecka. Det känns... Men det positiva är att jag bara har 5 kapitel kvar nu.

Spelningen som Alecx och dom hade igår hade gått bra. Dock är det skit mycket folk i hela Sthlm eftersom att det är studenten och sen är ju Bruce Springsteen där.

Nehe nu ska jag hoppa in i duschen och ta en paus ifrån datorn.

Ha en bra nationaldag!!!!

Fredag...

Jaha idag är det fredag, men det känns inget kul. Alla ska iväg på studenter eller någon annan festlighet, men inte jag. Jag och Engla har absolut inget att göra eftersom att alla är upptagna. Är helt sjukt egentligen vad jag är beroende av folk. Fattar inte hur jag fixade att bo själv innan. Nu måste jag ha liv och rörelse omkring mig. Alecx är den av oss två som är bra på att komma på saker att göra. Jag har inte en aning om vad jag och Engla ska hitta på. Har lite tvätt som ska vikas som jag tänkte att vi skulle göra, men sen då???? Vi får väl gå upp till stan en sväng och titta, men det finns ingenting som jag vill titta på... Usch vad jobbigt.

Kalaset igår var i alla fall trevligt. Engla fick kläder av sin farmor och en pippibok av sin farbror, så hon var väldigt nöjd ;) Ordnade sig med tvätten också. Engla fick följa med ner och hämta sista omgången.

Kvällen igår var väldigt ensam när Engla hade somnat. Jag somnade väl runt halv elva, men sov väldigt oroligt. Engla vaknade vid tio i två och var ledsen. När jag kom in där sa hon att hon ville ha dricka. Hämtade lite vatten och där efter var hon pigg. Försökte gå ut efter att jag hade suttit där inne en timma ungefär, men då började hon protestera direkt och sa att hon ville följa med. Höll på att frysa ihjäl eftersom att jag inte hade några kläder på mig, så hon fick följa med till vår säng. När hon legat där en stund sa hon att hon ville kolla på TV. Nehe tänkte jag att nu ska vi sova. Ledsen blev hon över det, så det blev ingen sömn förrän fyra igen ungefär. Hoppas att hon sover bättre i natt.

Idag har jag hunnit göra 2 kapitel till. Känns skönt det även fast det är riktigt segt nu.

Blir tyvärr inga bilder från när Engla fyllde år. Alecx hade ju med sig kameran till Siesta förra helgen och i tältet var det så fuktigt att minneskortet blev skadat. Alltså är alla kort vi har tagit förlorade. Blev så himla ledsen när jag fick veta det. Är ju minnen för livet, men nu blev det inget med det. Går ju tyvärr inte att göra något åt det...

Idag tar dom studenten på Åkrahäll... Dom går ju förbi här utanför och upp mot stan när jag ska hämta Engla. Hoppas att dom hunnit gå förbi innan jag ska hämta henne, för annars kommer jag att bli försenad. Kan ju inte stanna upp hela tåget för att jag ska emellan, så det är väl bara att vänta i så fall...

Nehe nu måste jag bädda och lite. Har inte hunnit med det än. Ha en trevlig dag!!!

Torsdag...

Har precis suttit och gjort 3 kapitel till i rehab/hab, så nu är jag helt slut i huvudet... Har alltså gjort 11 kapitel och har 9 kvar nu. Känna skönt att ha gjort över hälften.

Kalaset igår var lyckat. Engla fick en massa kläder som hon blev glad över.Jag med för den delen för dom var himla fina :)

Ikväll kommer Alecx mamma och hans bror. Känner att det har varit rätt mycket fika nu på sista tiden för jag mår illa bara jag tänker på det.

Ikväll ska jag även hinna med att tvätta. Vet egentligen inte hur jag ska kunna göra det. Alecx ska åka vid kvart över sex och då är jag inte färdig. Får ta med mig Engla ner och så får hon inte sova förrän tvätten är färdig. Kan ju inte gå ner där när hon ligger och sover. Tack gode gud för att man inte är ensamstående. Vilka problem det hade varit.

I helgen blir det bara en massa plugg. Alecx har spelning i Sthlm på fredag kväll, så han åker in till Kalmar ikväll, för att bussen går tidigt i morgon där ifrån. Dom ska även till en spellokal ikväll som dom ska få vara i i fortsättningen.

För att jag ska ha någon chans till att plugga stället min snälla farmor upp och tar Engla lördag till söndag. För att jag inte ska få fyrkantiga ögon av att sitta och glo framför datorn hela helgen ska jag hem till en kompis på lördag kväll och umgås lite.

Nehe nu vill jag inte sitta här mer. Har fortfarande ingen sladd till kameran... Får be Alecx koppla in den sen när han kommer från jobbet så att jag kan lägga in lite bilder från allt kalasande ;)

Hej svejs!!!!

Onsdag...

Kalaset igår blev väldigt lyckat. Engla blev superglad över alla presenter som hon fick. Bästa var nog en pippidocka... Den har hon sovit med i natt och så fick pippi följa med till dagis också.

Har hittat sladden till kameran och datorn nu, men jag vet inte hur man kopplar in sladden, så jag kan fortfarande inte lägga in några bilder. Ska be Alecx koppla in sladden idag, så kah jag lägga ut bilderna i morgon.

Nu har jag och Engla precis varit på 2-års kontroll. Det gick väldigt bra. Hon är nu 86 cm lång och det ligger inom ramen för vad som är normalt vid den åldern. Hon hade gått upp lite över 1 kilo på ett halvår vilket var bra. Hon väger nu 10.9... Är en del under det normala, men hon följer i alla fall sin egen kurva och det är det som är det viktigaste.

Nu ska jag upp till stan och handla lite mat. Det ekar i både kylskåp och frys... Hoppas att det inte börjar regna bara för det ser rätt mörkt ut :(

Nehe nu måste jag cykla...

Tisdag...

Pappa ringde nyss och sa att Engla visst var med i tidningen idag. Var nere i butiken nyss, men dom har bara kvällstidningar där, så jag ringde Alecx och sa att han fick köpa med sig barometern hem sen.

Nu har jag precis gjort ett kapitel till i Rehab/Hab, så nu lägger jag ner för idag. Måste nämligen städa och det nu. Kommer ju hit folk i eftermiddag och då kan det ju inte se ut som en svinstia ;)

Farmor kommer precis när jag hämtat Engla på dagis. Sen lite senare i eftermiddag kommer mamma, pappa, Louise, mormor och morfar.

Imorgon kommer Alecx pappa hans syster med hennes familj.

På torsdag kommer Alecx mamma och hans bror. Fint fördelat va!?!? :)

Finns ju inte så mycket plats här hemma att sitta på, så då är det bra att man kan dela upp det lite.

I morgon ska Engla även på 2-års kontroll. Ska bli intressant att se hur mycket hon har växt.

Nehe nu blir det städning....

ENGLA 2 ÅR

Idag fyller vår lilla sötnos hela 2 år. Tog kort på henne idag på morgonen, men hittar inte sladden som man kollpar in till datorn. Får i stället bli en bild som kommer att hamna i tidningen i morgon. Anledningen är den att vi skickade in en dag för sent... Men hon kommer med i alla fall ;)



Måndag...

Jaha då var det måndag igen och dagens skolarbete är färdigt. Har gjort 2 kapitel idag, gjorde 2 igår och 3 i lördags. Det betyder alltså att jag har gjort 7 kapitel nu. Bara 13 kvar ;) Det går framåt i alla fall!!!!

Igår kom Engla hem efter en helg hos sin mormor och morfar. Allt hade gått bra!!! Vi cyklade en sväng och sen bar det av hem till svärmor. Blev lite glass och jordgubbar... Svenska jordgubbar från Ljungbyholm faktsikt. Goda som tusan var dom ;)

I morgon fyller Engla 2 år, så idag bli det väl till att städa. I morgon kommer mamma, pappa, syster, mormor och morfar hit. På onsdag kommer Alecx pappa hit och på torsdag blir det väl förmodligen så att Alecx mamma kommer.

På fredag har Alecx spelningen i Sthlm. Måste plugga hela helgen, så farmor har lovat att ta Engla lite. Hon är för underbar min farmor... Världens snällaste. Bakat hur mycket kakor som helst till Englas kalas nu.

Skulle ha haft lite barnkalas för Engla på fredag, men till slut var det ingen som kunde, så det får bli nästa vecka i stället. Det är svårt att hitta en tid då alla kan :(

Nehe nu måste jag hoppa in i duschen innan jag ska hämta Engla....

RSS 2.0