Julhälsning....

Kommer nog inte skriva mer innan julafton så därför passar jag på att önska en god jul nu i stället.

GOD JUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vinterkräksjukan :(

I söndags runt 7 blev Alecx sjuk... Fick panik på grund av min fobi, så jag tog med mig Engla in till hennes rum, så där inne satt vi resten av kvällen. Kunde ju inte sova inne hos honom, så jag och Engla la lite lakan och skit på hennes golv så att jag kunde sova där inne i stället. Låg vaken och lyssnade på alla ljud runt omkring. Vill ju inte höra, men ändå måste jag... Vet inte varför jag gör så. Vid 2 i alla fall stelnade hela min kropp på grund av det mest fasanfulla ljudet av alla... Och nej, den här gången var det inte Alecx utan Engla. Det absolut värtsa som kunde hända hade hänt. Jag och Alecx hade ju gjort upp innan att han skulle ta Engla då hon blev sjuk i detta, men nu var han ju själv sjuk och kunde inte. Som tur väl är kräktes Engla bara 4 gånger på 2 timmar och sen var det över. Vid 4 somnade hon och hade ingen diareé efteråt. Alecx är det dock värre med. Han är fortfarande sängliggande och får inte behålla något han stoppar i sig. Jag har klarat mig än så länge i alla fall.

Tror att jag har gått och blivit tokig på grund av min fobi och detta som hände i söndags. Kan inte äta något för jag får för mig att det finns bakterier på det, så att jag ska bli sjuk. Har inte ätit sen i söndags vid klockan 2 typ. Ska hem till mamma och pappa sen, så jag får äta riktigt då. Där är dom friska, så där finns inga hot som kan göra mig sjuk.... Handlar inte bara om maten... Så fort jag har tagit i något så måste jag "sprita" ner händerna.... Jag har även en ytsprit som jag håller på med hela tiden. Allt, allt, allt måste spritas ner. Men så fort Alecx har varit inne på toan så måste jag ju börja om på nytt igen... Är som ett heltidsjobb :( Den där sjukdomen har stigit mig åt huvudet.... Är det värt allt jobb? Tänk om jag blir sjuk i alla fall... Eller så blir jag inte det, men var det ändå värt det??? Taskigt om jag skulle bli sjuk ikväll hos mamma och pappa och smitta ner dom... Vill inte vara sjuk nu på julen...

Kul grej...

Testade bara en kul sak jag hittade på internet... PhotoFunia hette det. Såhär blev bilden:


Fredag...

I natt vaknade Engla vid halv tolv och skrek. Sprang in där i hopp om att hon skulle somna om snabbt, vilket hon oftast gör, men igår stod jag där inne i cirka 30 minuter och hoppet försvann lite för varje minut som gick. Efter en halvtimma, så tog jag faktiskt upp henne. När man står utan kläder så länge så håller man nästan på att frysa ihjäl. Jag tog på mig lite kläder (strumpor, byxor och 2 tjocka tröjor) och gick ut med Engla till TV:n. Efter att ha stått så länge utan kläder så var jag helt nerkyld. Mina 2 tjocka tröjor räckte inte, så det fick bli även en filt.... Fattar inte hur man kan frysa så mycket som jag gjorde igår.... Vi satt i alla fall framför TV:n till halv tre. Nu får det vara nog tänkte jag efter att ha nickat till flera gånger under dom här 3 timmarna. Efter en stund somnade hon i alla fall och jag kunde krypa ner i min sköna säng igen. Hoppas att hon hela natten idag, för jag tror inte jag orkar vara uppe en natt till så...

Idag har jag och Engla varit uppe på stan. Skulle hitta en julklapp till Alecx från Engla. Lättare sagt än gjort. Finns inte så mycket till killar i den här stan. Hittade en sak i alla fall som jag hoppas han tycker om. Får vi se på julafton ;)

Det är så fruktansvärt tråkigt väder ute. Regn, regn och åter regn. Det blir så grått och trist. Vet inte hur länge sen det var jag såg solen nu... Med lite snö på marken hade det i alla fall inte varit lika grått och trist. Tycker fakiskt att det ska vara lite snö på julafton också. Det hör till, men så blir det nog tyvärr inte.



Ha en bra dag!!!!

Me to you

Tycker att Me to you björnarna är så underbart söta:















Nehe nu ska jag ta mig en lång och varm dusch... Fryser ihjäl i detta ruggiga väder.......

Mina naglar

Har precis varit och fixat mina naglar. Den här gången fick det bli mörkt lila med lite pärlor på ringfingrarna. Kul inför jul och nyår med lite pynt även på naglarna ;)

Resultatet:


Dagarna som gått...

I måndags var vi och klippte Engla. Var lite problem då hon inte ville sitta i stolen. Gick ju så bra förra gången, men det slutade med att hon fick sitta i mitt knä. Med lite saker att plocka med så gick det bra. Hon är sååå himla söt i sin nya frisyr :)

Igår var jag på skolan och gick igenom det praktiska. Vi fick ta blodtryck på varandra, vilket var rätt svårt då det va svårt att höra slagen... Men det gick i alla fall... Sen fick vi ta blodprov på en docka. Uscha... Sånt vill jag inte hålla på med. Sen fick vi sticka varandra i fingret och mäta blodsockret. Lite grundläggande kunskap som alltid är bra.

Idag ska jag fixa till naglarna lite. Blir lika ful utväxt på dom som på håret :( Undra bara vad jag ska ta för färg denna gång. Kul att kunna variera lite.

Sen tror jag inte att det har hänt så mycket mer. Ha en bra dag!

Musikvideo Strangel - Drömmer

Alecx och Co. har spelat in en musikvideo i helgen
så här blev den!

Helgen

I fredags var vi uppe på stan. Engla skulle klippa sig, men det var så mycket folk, så vi skippade det. Vi ska ta det idag i stället. Vi gick in på Lindex och kollade lite. Både jag och Engla fick lite nya saker av älsklingen...  TACK!!!! På kvällen åkte Alecx in till Kalmar för att spela in musikvideo. Kommer att lägga ut den på bloggen sen när den är färdig. Vad jag har sett hittils, så kommer det är bli riktigt, riktigt bra.

I lördags kom mamma in till stan. Vi gick lite på stan och tittade. Sen åkte vi hem till Fröseke. Där var det julbingo. Vann ingenting, men Engla hade hur kul som helst. Sprang runt och lekte med dom andra barnen. Så söta :)

I söndags var det middag hos mormor. Kycklingfilé, fläskfilé med potatis och sås. Till efterrätt var det jordgubbar med glass. Var sååååååå gott! Efter det åkte vi till Kvantum och storhandlade. Behövdes verkligen, så nu har vi fyllt på här hemma ;)

Engla är på dagis nu igen i alla fall. Verkar som att det inte var fler som blev sjuka sen. Skönt att det inte inte gick runt, för då kan det ju dröja flera veckor innan alla är friska. I veckan händer det nog inte så värst mycket. Bara Engla som ska bli klippt idag. Hoppas bara att det inte är lika mycket folk idag.

Ha det bra!!!

Prov

Idag hade jag prov i Medicinsk Grundkurs. Ni hör ju bara på namnet hur kul det låter. Svarade på alla frågor i alla fall och känner mig nöjd, men sen man ju aldrig vad läraren tycker. Fick 3-4 timmar på mig att skriva det. Var färdig efter 1.5 timma och då hade jag skrivit 16 sidor.

Imorgon är det redan nästa prov. Omvårdnad är det då. Har fått för mig att Medicinsk Grundkurs är svårare än Omvårdnad, men efter provet idag börjar jag bli tveksam. Frågorna var inte alls vad jag hade tänkt mig och det var mycket lättare än vad jag trodde att det skulle vara. Vad har jag då att vänta i mogon??? Världens svåraste prov. Tror ju inte att det är lika lätt som dagens. Skulle vara rätt åt mig om jag blir underkänd nu när jag sitter här och säger att dagens prov var lätt. Skulle inte förvåna mig. Hör av mig om resultatet ;)

Jaha i morgon är Alecx ledig. Ska ju skriva prov på morgonen, men efter det ska vi upp till stan. Engla behöver klippa sig igen. Det är inte klok vad hennes hår växer. Hon måste ju vara fin nu när det snart vankas jul ;)

Nehe nu får jag ta och göra lite nytta. Ha det bra!!!


Helgen

Fredagen började med att dom ringde från dagis och sa att maginfluensan hade kommit dit. Det betyder alltså att Engla är ledig denna veckan.... Vill verkligen INTE ha hem det.

Vid halv fem kom mamma och pappa och hämtade Engla. Jag började då att göra mig klar inför kvällen. Jag skulle nämligen ha tjejkväll. Det var riktigt trevligt. Vi gick till club 29 eller vad det heter. Var typ inget folk där, så vi drog till hotellet. Inget speciellt där, så efter ett tag stack vi till 29 igen, där det hade tykt upp lite mer folk. Det blev riktigt kul där.... När jag kom hem blev jag lite dålig. Lite för mycket av det goda tror jag ;) men jag överlevde i alla fall ;)

På lördagen var det partylite... Ljusfest hemma hos Evve. Det var mysigt. Hon bjöd på jättegod morotskaka :) Sen på kvällen blev det sängen med massor av filmer.

På söndagen sen kom Engla hem igen. Skönt att ha en helg för oss själva, men ändå bäst när vår lilla skatt är hemma :)

Ett par bilder från i fredags:






Synthare vs Hårdrockare :)

Hehe !!


Fobi...

Dom som känner mig vet att jag har en fobi, en fobi mot spy. En journalist har tidigare varit i kontakt med mig angående min fobi för att hon skulle skriva ett repotage om emetofobi - den glömda fobin. Nu har i alla fall artikeln publicerats i Aftonbladets tidning "Kropp & Hälsa". Här finns det även med andra personer som beskriver sin fobi.

Sara, 21, lider av emetofobi

Sara Eriksson beställde en resa till Egypten en fredag häromveckan. På söndan bokade hon av den - på grund av kräkskräck.

21-åriga Sara från Kumla hade googlat på Egypten under helgen och insett hur många som blir magsjuka under semestern där.

- Det flyget hem ville jag inte vara med på. Så det vart ingen resa, säger hon.

Att färdas tillsammans med andra människor är över huvud taget en påfrestning för en emetofob. Risken finns ju alltid att någon har ätit något olämpligt, druckit för mycket eller bär på smitta - och spyr.

Som när Sara var på en Finlandskryssning med jobbet. Arbetskamraterna drack duktigt och på hemresan var många bakfulla. Då började sjögången.

- Där stod alla med varsin hink, ett helt konferensrum fullt. Och sen skulle vi åka buss från båten. Jag satt med en jacka över huvudet och en ipod för öronen hela vägen hem för att inte höra om någon skulle kräkas.

Andras illamående jobbigt

Det är just att råka ut för att andra mår illa som skrämmer Sara. Att själv bli sjuk är inte lika ångestladdat.

- Det går inte att sätta fingret på exakt vad som är så äckligt. Om det är lukten eller om det är risken för att jag ska få kräkset på mig. Jag är alltid på min vakt, berättar hon.

Det räcker med att någon i omgivning säger att hon eller han mår dåligt för att Sara ska börja skaka och frysa och göra nästan vad som helst för att komma hem "i trygghet".

Hon har haft fobin så länge hon kan minnas men den har förvärrats de senaste åren, sedan hon började gå ut och vara med om hur berusade människor kräks på stan och på fester. Numera undviker hon att följa med kompisarna ut.

- Jag skulle så gärna vilja hitta ett sätt att bli av med det här så att jag till exempel kunde åka på en utlandssemester. Samtidigt är jag rädd för att enda sättet att bli botad är att vänja sig och utsättas för folk som kräks. Och DET vill jag ju inte!

  

  

"Jag blir alldeles skakig"

Fler emetofober berättar om sin skräck.


"Det värsta är känslan när man mår så illa att man inte vet om man kommer att kräkas eller inte. Jag börjar hyperventilera då och svimmar. Oktober till och med januari är en plåga. Förra året hade jag en sån fruktransvärd ångest för detta. Jag kom knappt upp ur sängen om morgnarna och ville helst isolera mig helt och hållet. Jag var inne på Smittskyddsinstitutets hemsida varje dag för att se hur många som var sjuka. Jag gick ner sju kilo på tre veckor för jag tänkte att om jag inte äter kommer jag att kräkas mindre. Så dåligt orkar jag inte må en vinter till, så jag tog kontakt med en terapeut och går i behandling nu för att lära mig att bryta de här tankarna. Jag tror inte att jag kan bli helt fri från fobin men jag hoppas att terapin kan göra så att jag kan leva med den utan att den upptar hela min vardag."

Marianne, 38 år, Uddevalla



"Jag har inga problem med att själv spy. Inte för att jag gärna gör det, men min skräck är när andra gör det. Mitt liv är ganska begränsat på grund av det. Jag har till exempel aldrig varit med på någon skolresa eftersom att det oftast betyder långa bussresor och det utsätter jag mig inte för. Jag tycker inte om att åka bil, buss, tåg eller flyg långt eftersom att jag inte kan fly om en "olycka" skulle hända. Om jag ändå skulle åka bil långt, så måste jag verkligen försäkra mig om att ingen av dem som ska med blir bilsjuk. Jag har en dotter på ett år. Hon har nyligen börjat på dagis. Dagis är lika med en massa sjukdomar. Jag har svårt att sova om nätterna för att jag redan har börjat tänka på maginfluensan. Det är min dotter det handlar om och jag kan då inte fly från situationen. Jag vet inte vad jag ska ta mig till den dag då hon blir sjuk och min värsta mardröm har blivit verklighet."

Emelie, 22 år, Nybro



"Man jagar upp sig själv. För ett tag sedan trodde jag att min dotter skulle få magsjuka. Då låg jag på helspänn hela natten och lyssnade efter vartenda litet ljud. Likadant var det när grannen kräktes - vi bor i ett väldigt lyhört hus. Jag låg där och lyssnade och nästa dag vågade jag nästan inte gå ut i trapphuset.

Det räcker med att jag hör talas om kräk så blir jag skakig, till exempel om jag hör att något barn på min dotters skola är sjukt. Jag tänker kanske inte på det här hela tiden men flera gånger varje dag i alla fall.

Jag har skämts mycket och trott att det bara var jag som hade den här rädslan men för två år sedan hittade jag ett nätforum för emetofober. Det är en stor lättnad att kunna dela känslorna med andra drabbade."

Sandra, 26 år, Borås





Torsdag...

Igår på kvällen gick regnet över till snö... Så idag är det faktiskt lite vitt på  marken. Tycker att det är mysigt med snö. Blir inte så himla trist och grått då. Synd att den inte får ligga kvar någon längre tid bara. Här brukar ju snön komma i januari, februari... Då vill man ju INTE ha någon snö. Det är ju då man börjar längta till våren. Får väl flytta till Norrland om vintrarna och flytta tillbaka hit när man tröttnar på snön ;)

Igår var ju Engla hos sin g farmor. När dom kom hem kom hon med en fin liten påse och gav till mig. Världens finaste pepparkakor låg det där i... Så duktig hon är! Hon var så stolt över dom. Skulle hela tiden visa dom :)


Englas första pepparkakor:






Nehe nu måste jag sätta igång med skolarbetet...

Ha en bra dag!!!


Recept

Leilas Cornflakes crisps

Ingredienser

100 100 g ljus mjölkchoklad
1 1 block (250 g) nougat
1 1 burk (350 g) nutella
1 1 l cornflakes
300 300 g mörk kvalitetschoklad 70 %


Gör så här

1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.

2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.

3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.

4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.

5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.

6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).



Super goda!!!!!!!!


Onsdag

Jaha då var det onsdag igen... Händer nog inte så mycket idag. Farmor ska ha Engla i eftermiddag. Dom ska baka pepparkakor :) Så jag och Alecx får en stund för oss själva.

Igår stod det tvättning på schemat. Alltid lika kul... Eller inte!!! Vår tvättställning har gått sönder (IGEN) så vi får stödja den med två stolar haha!

I helgen ska Engla till mina föräldrar. Tycker att man behöver en helg då och då där man inte behöver tänka på någon annan än sig själv ;) Nä, men en helg där man kan slappna av och ta det lite lugnt.

Var ju och fixade mina naglar i torsdags... Svart blev det den här gången. Så här blev resultatet:


Uppdatering

Usch vad länge sen det var jag skrev nu. Känns som att skolan tar upp all tid, så jag hinner inte med så mycket annat.

I fredags var vi inne i Kalmar och shoppade lite. Engla åkte tåg för första gången... Det gick riktigt bra faktiskt. Var lite mycket folk för min smak, men det brydde inte hon sig om.

I lördags var vi på IKEA. Gick åt lite pengar då också ;)

I söndags julpyntade vi lite här hemma och sen var vi uppe på stan och kollade in julskyltningen. Inte mycket att ha enligt mig. Samma skit som det är vaje år och såååå mycket folk. Man kommer varken framåt eller bakåt när man har vagn. Det som är positivt med julskyltningen är att det är så himla mysigt. Man känner att julen börjar närma sig.

Igår var jag ute och gick med Mikaela en sväng. Länge sen vi träffades nu, så det var trevligt. På kvällen kom svärmor upp en sväng och fikade. Sen åkte vi till kvantum och handlade.

Idag är Engla ledig från dagis. Vi hade nämligen tid på BVC. Vår bebis har blivit en stor flicka nu - 1½ år idag! Hon vägde 9660 och var hela 81 lång... Sen fick hon spruta också. Blev lite ledsen, men det gick över snabbt.

Håller på att baka ett julgodis som jag fått från Leilas Jul... Hoppas dom blir bra. Om man tänker på ingrediensern som är i så kan det bara inte misslyckas.

Här kommer lite bilder från helgen:

Englas nya morgonrock:



Fönstret i vardagsrummet:



Fönstret i Englas rum:



Englas nya byrå:



Englas nya "gnunga":



Vår nya bänk:



Köket:



Nya toalettlocket:



Nya stativet till videokameran:



RSS 2.0